پرش لینک ها

معرفی تست MBTI

تابحال این سوالات به ذهن شما خطور کرده است؟
• من کیستم؟
• در این دنیا چه کار باید بکنم؟
• چه توانایی ها و استعدادهای خاصی دارم؟
• چرا بعضی افراد با شرایط تقریبا مشابه من، از من موفق ترند؟
• من دوست دارم بهترین باشم، چطور می توانم موفق شوم و از بقیه پیشی بگیرم؟
• راه میانبر و سریع برای رسیدن به این موفقیت چیست؟
و ….

این سوالاتی است که روزانه ذهن میلیون ها انسان در جهان را به خود مشغول می کند مثل خود شما. به نظر شما حالا چه باید کرد؟ چطور می توان به جواب این سوالات رسید؟ به کمک چه چیزی یا چه کسی؟
اولین، بهترین و مطمئن ترین قدم برای شروع مسیر، به دست آوردن شناخت درستی از خودتان است. کسب شناخت خوب و درست به خصوص در مورد خودتان و همچنین اطرافیان می تواند به بسیاری از سوالات و دغدغه های ذهنی شما پاسخ بدهد.

چطور خودم و دیگران را بشناسم؟

برای کسب این شناخت ابزارهای مختلفی از جمله تست های مختلف از سوی متخصصان و روانشناسان تدوین و تهیه شده است. اما برای اطمینان از نتیجه آن باید به دنبال بهترین و مطمئن ترین آنها بروید.

یکی از معتبرترین، مطمئن ترین و درست ترین تست خودشناسی و تست شخصیت شناسی در دنیا، تست شخصیت شناسی MBTI است. این تست کاملا استاندارد بوده و چندین تاییدیه بین المللی از مراکز معتبر دنیا را دارد. هر روز در دنیا شرکت ها و موسسات معتبر زیادی از این تست برای شناخت بهتر اعضا و سایر افراد استفاده می کنند. شما هم اگر یکبار از تست شخصیت شناسی MBTI استفاده کنید، از نتایج دقیق و جالب آن شگفت زده خواهید شد!

البته یادتان باشد اگر می خواهید کاملا در شرایط استاندارد از این تست استفاده کنید از یک مشاور یا متخصص کمک بگیرید.

تست شخصیت شناسی MBTI چیست؟

تست شخصیت شناسی MBTI از حروف اختصاری پدیدآورندگان آن یعنی کاترین بریگز (B) و ایزابل مایرز (M) گرفته شده است. تست MBTI نوعی آزمون روانشناسی در حوزه شخصیت شناسی است که افراد را به ۱۶ تیپ شخصیتی مختلف طبقه بندی می کند. هر کدام از این تیپ های شخصیتی خصوصیات اخلاقی خاصی دارند که با هم متفاوت می شوند. به همین علت توانمندیهای خاصی پیدا می کنند که ممکن است برای انجام یک کار ایده آل و یا نامناسب باشند.

انجام تست شخصیت شناسی MBTI چه کمکی به ما می کند؟

تست MBTI یکی از مدل های شخصیت شناسی یا همان Personality test است که یادگیری و فهم آن بسیار آسان است. در تحلیل تست MBTI شما متوجه خواهید شد که چه ویژگی های شخصیتی دارید و بیشترین شانس موفقیت شما در کدام مشاغل است. کدام محیط های کاری برای شما لذت بخش است و میتوانید با رضایت خاطر و لذت آن کارها را انجام دهید. همچین تست MBTI به شما خواهد گفت که نقاط قوت و ضعف شما در محيط های کاری چیست. کدام محیط های کاری مطابق ویژگی های شخصیتی شما است و شما می توانید به راحتی در آن ها به فعالیت بپردازید. از سوی دیگر به شما اطلاعاتی در مورد محیط کار ایده آل شما را میدهد.

به شما خواهد گفت که کدام محیط های کاری برای شما چالش آفرین خواهد بود. در کنار این موضوعات به شما میگوید که برای موفقیت در یک محیط کاری چه کارهایی باید انجام دهید و اینکه مدیر یا سرپرست شما باید از شما چه توقعاتی داشته باشد و چه توقعاتی نداشته باشد. در تست MBTI شما خواهید فهمید که با چه تیپ شخصیت هایی از تیپ های شخصیتی تستMBTI توافق دارید و سازگارید و با کدام تیپ های شخصیتی اختلاف نظر شدید دارید و نمی توانید آنها را درک کنید. این اطلاعات به شما کمک خواهد کرد تا هم به خودشناسی برسید و هم بتوانید علت سازگاری و یا عدم سازگاری خود با دیگران را کشف کنید.

چطور تست MBTI به وجود آمد؟ ایده طبقه بندی افراد بر اساس روانشناسی شخصیت مربوط به جنگ جهانی دوم بود که می خواستند افراد را به سرعت و بالاترین بهره وری به کار بگمارند. دو مشکل در آن زمان وجود داشت که ایزابل مایرز باید آنها را رفع میکرد. اولین مشکل وجود تبعیض در واگذاری کارها به افراد بود و مشکل دوم این بود که افراد از روی میهن پرستی کاری را در جنگ قبول کرده بودند و این باعث میشد، گاهی از عهده کاری که به ایشان داده شده بود، بر نیایند. مایرز که در آن زمان روانشناس بود بر این عقیده بود که اگر افراد خود و دیگران را بهتر بشناسند و درک کنند، بسیاری از تبعيض ها و اشتباهات در استخدامها کاهش پیدا می کند و افراد از شغل هایی که از روش خودشناسی پیدا کنند بیشتر لذت خواهند برد. او با کمک مادر خود و بسیاری دیگر، با استفاده از نظریات روانشناس معروف آن دوران یعنی پروفسور یونگ ، مدل شخصیت شناسی MBTI را به وجود آورد. شیوه امروزی تست MBTI يا Myers Briggs test برای اولین بار در سال ۱۹۶۲ ارائه شد.

تست شخصیت MBTI چه چیزی را در افراد می سنجد؟

تست MBTI افراد را در ۸ بخش مختلف مورد سنجش قرار میدهد و نتیجه را به صورت ۴ بعدی که بیشترین امتیازات را کسب می کنند گزارش می دهد. در ذیل به ابعاد مختلفی که تست MBTI آنها را مورد سنجش قرار می دهد، می پردازیم.

چهار بعد شخصیت شناسی MBTI

چهار بعد شخصیت شناسی که در آزمون MBTI مورد بررسی قرار می گیرند عبارتند از

1. برونگرایی یا درونگرایی در تست MBTI : برونگرا (E) یا درونگرا (I) مشخص می کند که فرد چگونه انرژی می گیرد. دریافت انرژی شخص از طریق ارتباط با دیگران بدست می آید یا در خلوت و تنهایی.شیوه کسب انرژی را توسط شما نشان می دهد، یعنی آیا به منابع بیرونی یا داخلی کسب انرژی توجه دارید؟ (عکس مربوطه)

برونگرایی یا درون گرایی

2. حسی یا شهودی در تست MBTI :حسی (S) یا شهودی (N) مشخص می کند که فرد معمولا چگونه به جمع آوری اطلاعات از محیط می پردازد. اطلاعات را از طریق شهود بدست می آورد یا از طریق حواس ۵ گانه و تجربه این که به سمت چه جهان بینی گرایش دارید. نحوه جذب و دریافت اطلاعات را در شما نشان می دهد. افرادی که حسی هستند احتمالا از عقل سلیم و تجربیات خود در گذشته برای ارزیابی موقعیت های استفاده می کنند در حالی که افراد دارای تیپ شخصیتی شهودی بیشتر به دیدن تصویر جامع تری از قضیه و الگوها توجه دارند.

حسی یا شهودی

3. احساسی و منطقی در تست MBTI : منطقی (T) یا احساسی (F) مشخص می کند که فرد چگونه قضاوت و تصمیم گیری می کند. با این ویژگی شخصیتی، شیوه تصمیم گیری شما مشخص می شود. افراد منطقی تحت هدایت منطق و عقل خود قرار دارند در حالی که افراد احساسی بر ارزش ها، خوبی و احساسات تکیه می کنند. برای تیپ های شخصیتی احساسی، فرآیند تصمیم گیری با توجه به این موضوع صورت خواهد گرفت که تصمیم آن ها چه تاثیری بر دیگران خواهد گذاشت.

احساسی یا منطقی

4. منعطف و قضاوتی در تست MBTI : قضاوتی (I) یا دریافت گرا (P) مشخص می کند که فرد چگونه اقدام می نماید. سرعت و زمان انجام تصمیمات و قضاوت های افراد را می سنجد. این مورد ارجحیت های فرد در شیوه زندگی را نشان می دهد یا این که شما دوست دارید زندگی تان به چه شکل باشد. تیپ های شخصیتی قضاوتی سازمان یافته و منظم هستند و کار در چارچوب قوانین را دوست دارند. شما می توانید برای بهره مندی از یک برنامه ۵ ساله بر روی این نوع افراد حساب باز کنید. تیپ شخصیتی دریافت گرا بیشتر به سمت یک محیط و قالب انعطاف پذیر گرایش دارد و خود را با برنامه ها براساس نیاز وفق می دهد.

ادراکی یا قضاوتی

تست MBTI شامل چه تیپ های شخصیتی است؟

از ترکیب عوامل فوق ، ۱۶ تیپ شخصیتی MBTI بوجود می آید. نام های این تیپ های شخصیتی از کلماتی درست شده است که فرد بالاترین امتیاز را در آن عامل کسب میکند. بدین معنی که فردی که ESFJ است یعنی او برونگرا (E) حسی (s) احساسی (F) و قضاوتگرا (J) است.

نکته ی جالب تیپ شخصیتی MBTI در این است که هر فرد در هر یک از این فاکتور ها، رفتارهایی دارد و درصدی از شخصیت وی را تشکیل می دهد، ولی نسبت بیشتر و ترجیحات شخص، باعث می شود در تیپ شخصیتی خاصی جای بگیرد. به طور نمونه، در گراف های ارائه شده در تست و تایپ مشاهده خواهید کرد که هر شخص به طور مطلق از یک بعد شخصیتی ، امتیاز نگرفته بلکه در هر زمینه درصدی از امتیازها بین دو فاکتور تقسیم شده و در نهایت یک طرف درصد یا ترجیح بیشتری به خود اختصاص می دهد.

کاربردهای آزمون شخصیت MBTI چه چیزهایی هستند؟

تست MBTI در رسیدن به موارد زیر بسیار به شما کمک می کند :
• شناخت خوب افراد از خودشان
• داشتن ارتباط اجتماعی و عاطفی بهتر با دیگران
• انتخاب بهترین رشته تحصیلی
• انتخاب بهترین شغل
• رسیدن به موفقیت و پیشرفت شغلی (و به دنبال آن کسب ثروت و جایگاه اجتماعی بهتر)
• داشتن یک ازدواج خوب
• استخدام و جذب پرسنل در سازمان
• حفظ و ایجاد انگیزه در پرسنل سازمان
• و بسیاری موارد دیگر

چگونه از تست MBTI در انتخاب رشته و انتخاب شغل استفاده کنیم؟

یکی از مهم ترین بخش های زندگی هر فردی انتخاب رشته و شغل است. چرا بسیاری از دانش آموزان در دبیرستان و حتی در هنگام انتخاب رشته کنکور فکر می کنند رشته درستی را انتخاب نکرده اند؟ چرا تعدادی از دانشجویان بعد از گذشت مدت کمی از قبولی در دانشگاه احساس می کنند رشته شان را دوست ندارند؟
چرا بسیاری از افراد دائم در حال تغییر شغل اند؟
چرا بسیاری از شغل شان ناراضی اند و احساس خوبی در محیط کاری خود ندارند؟
چرا بسیاری از افراد هر روز صبح با اشتیاق سرکار نمی روند؟
چرا بسیاری از افراد در زندگی دائم از این شاخه به آن شاخه می روند؟

دلیل اصلی این مشکلات عدم شناخت افراد از خودشان و به دنبال آن نداشتن انتخاب درست رشته تحصیلی و شغل در زندگی شان است. رشته تحصیلی و شغل از اصلی ترین و مهم ترین بخش های زندگی هر فردی از جمله شماست. توجه ویژه به آن همراه با انجام یک انتخاب درست، باعث رضایت شغلی، آرامش ذهنی و احساس خوب در شما می شود. تست MBTI ابزار بسیار خوب و کمک کننده ای برای شما در این راه است. بعد از استفاده از پرسشنامه MBTI با ویژگی های شخصیتی، نقاط قوت، نقاط ضعف، مشاغل مناسب خود، محیط کاری و زندگی مطلوب خودتان آشنا می شوید. فراموش نکنید MBTI یک ابزار است که شناخت خوبی به شما می دهد اما برای یک انتخاب درست مثل انتخاب رشته و شغل باید در کنار آن عوامل مختلف دیگری را نیز در نظر بگیرید.